De Buntstekers

Welkom!

Wij zijn op 28 oktober 1978 ontstaan uit Harmonie De Vogelenzang. Toen deze ophield te bestaan, zijn een aantal leden zelfstandig door gegaan als Muziekvereniging De Buntstekers.

Momenteel bestaat de band uit zo’n 20 enthousiaste muzikanten, waarvan er nog altijd 5 actief zijn vanaf het allereerste uur.

Wij repeteren iedere vrijdagavond van 20.00-22.00 uur in de sportkantine van O.V.C. '26, aan de Matterhornstraat 5 in Tilburg. Er wordt het hele jaar door gemusiceerd met een zeer gevarieerd repertoire. Indien we ons aan het voorbereiden zijn op bijvoorbeeld een concert, worden we hierbij geïnstrueerd door een professionele dirigent.

Uit ons muziekarchief kunnen we dan ook volop putten uit zo’n kleine 1000 titels van diverse pluimage, zoals Evergreens, Nederlandstalige Muziek, Marsmuziek, Songfestivalnummers, Duitse Schlagers, Sint Nicolaasmuziek, Kerstmuziek en natuurlijk ook Carnavalsmuziek.

Er zijn in de voorbije 43 jaar talloze geluidsdragers uitgebracht (waarvan een aantal in eigen beheer) waarop wij te beluisteren zijn. Zie elders op deze website.

Totdat het Tilburgse Blèrconcours (dit was de verkiezing van het Tilburgs Carnavalslied) ophield te bestaan, hadden wij namelijk al 10 maal de titel in de wacht gesleept,
1 maal de titel in de Categorie Vur de Leut en hadden we eveneens al talloze keren de Publieksprijs en de Presentatieprijs gewonnen.

Echter zijn wij van huis uit géén carnavalsband, maar sinds de oprichting zijn we wel zeer succesvol geweest in het Tilburgse Carnavalswereldje.

In 2018 hebben wij ons jubileumjaar gevierd (40-jarig bestaan) waarin we bij Bet Kolen ons zeer druk bezochte Jubileumconcert gehouden hebben, waarbij we een doorsnee van ons repertoire uit de geschiedenis (zowel instrumentaal, maar ook met zang) ten gehore gebracht hebben, maar ook van ons huidige repertoire het een en ander gespeeld hebben.

Jaarlijks hebben wij ook nog medio september ons muzikale uitstapje naar de Wijnfeesten aan de Moezel, waarbij wij dan tevens onder het genot van een wijntje onze muziek ten gehore brengen. We reizen dan inclusief introducées en aangevuld met supporters, met een grote touringcar richting Duitsland af.

In de maand december hebben wij ook gerelateerde optredens voor Sint Nicolaas en voor Kerst, waarbij wij dan een aangepast repertoire ten gehore brengen.

Ons streven is ook om minimaal 1x per twee jaar een concert te organiseren met een andere muziekvereniging, om zo onze muzikaliteit wat breder uit te kunnen dragen.

De Buntstekers, 25 februari 2020