Carnaval 2012

Klik op onderstaande foto's om naar het betreffende fotoalbum te gaan.

Vrijdag 17 februari 2012:
Jawel, we zijn begonnen. Deze keer in Moergestel. Echt een gezellige sfeer daar. Verzamelen bij onze Ad, daarna naar Den Brouwer. Opvallend veel gezellige carnavalsvierders waren al flink aan het feesten. En later naar de overkant van de straat ‘t Centrum, ook heel goed geregeld daar. Na het spelen werden we verrast met een heerlijk schaaltje worst en kaas. Gaat er altijd in natuurlijk. Maar de grootste verrassing was toch wel de afsluiting van de avond. Ad en Ria hadden voor een heerlijke soep gezorgd en zoals jullie zien: wat is er nou gezelliger dan soep die warm is gemaakt op een traditionele kachel. We weten het nu zeker: De tijd heeft in Moergestel echt stilgestaan. Multimedia zal bij Ad thuis ook wel niet meer dan een plakboek zijn, denken we. Trouwens maar goed dat we een beetje op tijd gestopt zijn hoor want zoals je hierboven kunt zien hebben we nu al mensen bij die het allemaal niet meer weten.
Ad en Ria, bedankt voor de goede ontvangst weer! We kijken nu al weer uit naar de BBQ..........

Zaterdag 18 februari 2012: 
Heerlijk lekker de hele avond in ons eigen vertrouwde Kruikenstad. De regen heeft ons niet tegengehouden. Eigen aanhang en koor waren in grote getale aanwezig. Om 18:00 uur al begonnen bij De Plaats. Zoals altijd werden we gastvrij ontvangen door de Frutschuppers. Goei Fistje daor. Daarna een bezoek gebracht aan De Slijterij. Hier werden we ontvangen door onze bevriende kapel Zuutjes Aon. Bij Ons van Toen hebben we de kroeg volgeblazen. Dat kwam goed uit want toe we er aankwamen was er maar weinig volk binnen. Bij Cafe Karel was het weer als vanouds groot feest. We hadden onverwacht een gastblazer erbij (zie de foto’s). Ze had wel een voordeel want ze had de beschikking over 4 ventielen op haar trompetje. Die van ons hebben er maar drie. John gaf op de vraag “Alles goed?” aan dat het niet goed ging. En op de vraag waarom het dan niet goed ging gaf hij als antwoord: “Ik had er twee fout”. Als zoiets gebeurt kun je ervan uitgaan dat het niveau naar een ander level gaat. Ons bezoek aan Kazernehof wordt altijd erg gewaardeerd. De ouderen hadden er flink zin in. Er werd volop meegezongen en er werd gedanst. Als laatste nog efkes terug naar De Plaats. Hier waren onze gastheren De Laaileuters. Al met al SUPER gezellig weer in ons eigen Kruikenstad.

Zondag 19 februari 2012:
Wij kunnen met recht zeggen dat zondag de dag van “Wetenswaardigheden” is geworden. De ochtend zijn we begonnen met de kerkdienst in Goirle. We kunnen nu verantwoord verder met de carnaval hierdoor. Hier hebben we geleerd dat je heel veel inspiratie uit een blikje cola kunt halen en dat kuitspier oefeningen de stembanden goed losmaken. Dat kan toch wel voordeel hebben. Daarna zijn we vertrokken naar Kruikenstad voor een straatontbijt. Onze Paul heeft dit jaar op zijn jas gespeld dat ie van Maja houdt, alsof wij dat niet al wisten. Maar we hebben nu wel geleerd dat de Maja’s als honing op de pot afkomen. Na het ontbijt richting het Piusplein voor de Opstoet. Hier hebben we geleerd dat onze Ad ook vóór de strooiwagen terecht kan komen. Dat kan in de toekomst voordelen hebben. Tijdens de Opstoet hebben we de nodige nummers langs de kant gespeeld. Het hoogte punt was toch wel dat onze Hans onder het toeziend oog van de Blauhuster Dakkapel de hele feesttent op zijn kop zette en mobiliseerde met zijn vertolking van Waorheen Waorveur.

Maandag 20 februari 2012:
Deze middag zijn we begonnen bij onze vrienden van Amarant en ‘t Hoge Veer. Daarna lekker dansen bij de feestvierders in het Nelson Mandelahof. John heeft hier zijn vervoersmiddel voor de komende jaren al uitgekozen. Zo lang hoeft ie ook niet meer te wachten..... Klapstuk van de middag was het optreden in verzorgingstehuis Het Laar. Daar zat iedereen al vanaf 12:00 uur klaar en waren de beste plaatsen al snel vergeven om het optreden van de Buntstekers te kunnen bijwonen. Rond etenstijd op naar Zoals Toen voor een heerlijk diner. We hebben het nog nooit zo zout gegeten. Gelukkig waren er voldoende consumptiebonnen aanwezig. Joost en Fons, prima geregeld.
De avond werd voortgezet bij de TaTaTa-VerneVerneVerne-Taverneplekkers. Daar ging alles ontzettend snel en na de nodige protocollaire handelingen, muzikale klanken en versnaperingen stonden we al snel weer buiten onder druk van een strak programma. De Görkese Turken zaten in hun raadszaal al klaar om door ons in hun residentie naar binnen te worden geblazen. Daarna naar de Tunnekus. Een ontmoeting met vele bekenden voor wie we ons weer van de beste kant lieten zien. Vooral de fietspomp was weer een groot succes. Maar aan alle leuke dingen komt een einde. Ook aan deze leuke avond. Maar niet voordat we ons laatste optreden bij De Boemeleers konden verzorgen. Al met al weer een geslaagde dag. Wel even onze jeugd nog een keer vermanend toegesproken: deze dagen al wat je ziet vergeten, al wat je hoort negeren en verder nergens over praten....

Dinsdag 21 februari 2012: 
De laatste avond al weer. Carnaval 2012 werd afgesloten met Et Sebiet waarbij menig traantje werd weggepinkt. Het was weer een geweldige carnaval waarover nog lang werd nagepraat in Huize Vromans onder het genot van de laatste druppels Schrobbelèr en lekkere vette haring. Bij deze Nel en Lia nogmaals bedankt voor het verzorgen van de foto’s en de drank.
Dus eigenlijk verder heel weinig nieuws over deze avond te vertellen. Toch willen we het volgende hier wel even kwijt: van Paul al die Maya’s die als honing op zijn potje afkwamen, de button van Maja (ja ja ja, we weten nu onderhand wel wie Paul is...), het gekwebbel van Hillery (tijdens het muziek maken...), 22 lege ijscoups van Bart, Maud haar 2 overactieve / te oplettende ouders (jammer hoor...), Monique het gevoel bij een leeg glas Schrobbelèr, Frans van Dijk het geflits van hullie Nel (denkt nu steeds dat hij te hard rijdt...), Rielse Piet zijn muziek waarop niet gewalst kan worden, Jozef zijn nasmaak van 34 haringen, André willen we niet kwijt (maar zo snel mogelijk weer terug...), Ad zijn strooiwagen want daar staat hij nu niet meer achter maar voor, John zijn zoute stengels van Zoals Toen (mogelijk veroorzaakt door Ad zijn strooiwagen...), Goolse Piet Carnaval in het algemeen, Roel zijn ongemak van alle lage deurposten in de kroeg, Jos in ieder geval niet zijn spraakwater, Frans Hendriks zijn marsboekje want hij wil digitaal, Fons zijn reuzel-onderbroeken, Peter zijn visie op de juiste volgorde van het marsboek, Angelique haar 1-persoons bed, Anne-Lies d’r LiesLèèrzen, Joost zijn angst dat we weer ergens te laat zullen komen, Michaël zijn huis in Zandvoort (wil nu na deze dagen nog verder weg van ons gaan wonen...), Annemieke haar verkoudheid, Hans een velleke A4 wat hem aangesmeerd is als mega-poster. Al met al toch nog genoeg om naar terug te kijken.