Ere-voorzitter

Welkom bij de Buntstekers

Als trotse Ere-voorzitter is mij gevraagd voor de nieuwe website een stukje te schrijven, wat ik heel graag doe.

De Buntstekers bestaan inmiddels bijna 43 jaar en ik ben inmiddels meer dan 25 jaar actief betrokken bij deze vereniging en het verveelt absoluut niet.

De Buntstekers:
- De bedenkers van de koffieconcerten in Tilburg;
- De succesvolste muziekkapel van het Tilburgse carnaval;
- Altijd hoogstaande en spraakmakende muzikale acts op vele kapellenfestivals;
- Een vriendenclub met een groot aantal vrienden en donateurs;
- Bij elk bijzonder feest was er een komische act, sketch of mankementenparade;
- De oudste en langstzittende vereniging bij onze thuisbasis Café Bet Kolen;
- Sociaal en betrokken bij bejaarden en verzorgingshuizen, met Kerst, de Goedheiligman en de Tilburgse Kermis, de Tilburg Ten Miles en niet te vergeten vaste deelnemer aan de Wijnfeesten in Duitsland;
- Etc. Etc.

De tijden zijn echter veranderd. Mensen komen tijd te kort, er is zoveel te doen. Carnaval wordt door de jeugd met andere muziek gevierd. Het mooiste kapellenevenement in Kruikenstad (het Blèrconcours) is ter ziele en ook de creativiteit van De Buntstekers is hierdoor verminderd. Maar de passie voor muziek is onveranderd hoog en telkens worden nieuwe doelen gesteld om naar toe te werken. Dit alles om mensen te laten genieten van onze blaasmuziek. Met een bezetting van 19 muzikanten waarvan er nog steeds 5 leden zijn van het eerste uur is er een stabiele basis voor een “Hèrmenieke”.

De Buntstekers laten nog steeds van zich horen en is nog een van de weinige kapellen in Tilburg die allerlei crisissen (ook de Corona-crisis) ongeschonden heeft overleefd.

Als het aan mij ligt gaan we met zijn allen op naar het 45 jarig jubileum en zullen enkele creatievelingen er weer een spetterend muzikaal weekend van maken, en gaan we daarna muzikaal door naar het gouden jubileum.

Ik hoop dat Tilburg nog lang mag genieten van de vrolijke muziek van de Buntstekers.

 

We'll meet again!

Peter Tuerlings

 

 

 

 

Ook onze Ere-voorzitter moet met zijn tijd mee. Klik hier voor zijn alternatief uit de tijd dat Corona nog een biermerk was......